Hofleverancier

In 2018 bestond Van Keeken Schoenen 100 jaar! Daarom hebben we in 2020 het predicaat ‘Hofleverancier’ mogen ontvangen. In de media verschenen hierover verschillende berichten, die we graag en met trots met je delen!

 

'Van Keeken beloond voor eeuw winkel'

Alphen aan den Rijn - Van Keeken Schoenen heeft op vrijdag het predicaat Hofleverancier uitgereikt gekregen, omdat de winkel een eeuw bestaat. Eigenaar Kees van Keeken ontving het uit handen van de Commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland, Jaap Smit. Smit hield een speech en sprak met humor. Ook burgemeester Spies was aanwezig en prees Van Keeken. In de Rijnbode uit 1918 werd aangekondigd dat Klaas van Keeken de zaak overdraagt aan zonen Marinus en Cor, de Gebroeders van Keeken. Er komt een schoenenwinkel in de Schoolstraat en vanaf de jaren vijftig in de Van Mandersloostraat. Kees runt het bedrijf sinds 2000.

 

 

Schoenwinkel Van Keeken ontvangt predicaat hofleverancier voor 100-jarig bestaan

Door • Alphens.nl • vrijdag 10 juli 2020 om 13:43

Alphen is een nieuwe Hofleverancier rijker. Van Keeken Schoenen heeft namelijk op vrijdag 10 juli het predicaat Hofleverancier uitgereikt gekregen uit handen van de Commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland, Jaap Smit. Het predicaat pronkt nu aan de muur. “Naast de klok van oma”, glundert Kees van Keeken.

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft vrijdag 10 juli een predicaat Hofleverancier uitgereikt aan Van Keeken Schoenen, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan. Kees van Keeken, eigenaar van Van Keeken Schoenen, heeft de oorkonde in ontvangst genomen. Evenals de Commissaris van de Koning heeft ook burgemeester Liesbeth Spies een toespraak gehouden.

100 jaar Van Keeken Schoenen

De notariële oprichtingsakte uit 1918 is het oudste document in de geschiedenis van het familiebedrijf, dat sinds 2000 door Kees van Keeken (1976) wordt geleid. Hij is na overgrootvader Cor, opa Niek en vader Kees de vierde generatie die aan het roer staat van het schoenwinkelbedrijf. Cor van Keeken opende – samen met broer Marinus – een paar maanden voor het einde van de Eerste Wereldoorlog de winkel aan de Schoolstraat. Inmiddels is de schoenwinkel alweer 60 jaar gevestigd in de Van Mandersloostraat.

Bewondering voor het bedrijf wordt uitgesproken door burgemeester Spies: “Van Keeken is echt een begrip in Alphen. Het is mooi dat we dit soort bedrijven in Alphen hebben. Alle voorgaande generaties moeten dan ook buitengewoon trots zijn dat vandaag het predicaat voor Hofleverancier wordt uitgereikt. En waar jullie ook trots op mogen zijn is de ontwikkeling die jullie door blijven maken. Van Keeken is meer dan een winkel geworden, waarbij beleving en bedrijf centraal zijn komen te staan. Dat wordt steeds belangrijker voor ondernemers en jullie voegen daad bij het woord met de komst van de podologiepraktijk van zus Sofie en horecagelegenheid Knøss.” Zelf is Spies dan ook een veel geziene klant bij de schoenenwinkel. Spies grapt: “Voordat ik naar de winkel ga kijk ik ook altijd even of ik wel de goede schoenen aan heb. Vanochtend heb ik daar ook even bij stil gestaan.”

 

 

Een lintje voor een bedrijf

Het predicaat Hofleverancier krijgt een bedrijf niet zomaar, zo benadrukt de Commissaris van de Koning. “Het predicaat kun je zien als een lintje voor een bedrijf, alleen moeten zij zelf een verzoek indienen. Uiteindelijk kent Zijne Majesteit het predicaat toe. Het is dan ook zeker geen automatisme dat een bedrijf dat meer dan 100 jaar bestaat het predicaat Hofleverancier ontvangt. Er gaat een heel proces aan vooraf. En als bedrijf moet je ook zeker in je schoenen staan, want alles wordt binnenstebuiten gekeerd. Dat heeft de familie Van Keeken de afgelopen tijd wel gemerkt”, lacht Smit.

De Commissaris van de Koning is vol lof over het familiebedrijf. “Ik kom graag bij ondernemers over de vloer, zeker bij innovatieve, vernieuwende en creatieve ondernemers. Schoenenwinkel Van Keeken is één van die bedrijven”, zegt Smit. “Ondernemers die door al die jaren heen zijn gekomen, dat zegt veel over een bedrijf en de ondernemers die daar achter zitten. Klanten staan hier echt centraal, waardoor zij de winkel keer op keer ook weer weten te vinden. Ze staan hier op een voetstuk. En een lange geschiedenis geeft zeker geen garantie voor de toekomst, maar het zegt wel veel over een bedrijf.”

Een plekje naast de klok van oma

“Ik ben blij en vereerd met het predicaat en de lovende woorden”, zo begint Kees van Keeken zijn speech. “Maar dat we hier nu staan is zeker niet vanzelf gekomen. Het is dan ook echt een bekroning op ons werk, waarbij ik het zie als een groot voorrecht om op dit mooie moment aan het roer te mogen staan. Wat de toekomst ons gaat brengen weten we niet, maar we zien het met vertrouwen tegemoet.”

De kracht van Van Keeken zit hem in de mensen en de toewijding, zo vertelt Kees van Keeken. “Het is zeker niet eenvoudig, al helemaal door de huidige omstandigheden. Maar we staan er. En dan mogen we ook nog een van onze oudste klanten verwelkomen bij dit bijzondere moment”, zegt hij vol trots. Hiervoor bedankt hij onder andere alle generaties die voor hem aan het roer hebben gestaan, zijn familie, personeelsleden en uiteraard de klanten. En voor het predicaat, daar was al een mooie plek aan de muur voor gereserveerd door Kees van Keeken. “Naast de klok van oma”, glundert hij. “En nu sparen voor het schild”, lacht hij.

Meest complete <br> schoenenwinkel in <br> de regio

Meest complete
schoenenwinkel in
de regio

Dezelfde werkdag <br> met de fiets in <br> Alphen bezorgd

Dezelfde werkdag
met de fiets in
Alphen bezorgd

1,5 uur gratis <br> parkeren

1,5 uur gratis
parkeren

Altijd bereikbaar, <br> ook via WhatsApp

Altijd bereikbaar,
ook via WhatsApp

Meer dan 100 <br> jaar ervaring

Meer dan 100
jaar ervaring