Je lijf is net de NS

We gebruiken vaak het woord pasvorm als we in de winkel een schoen gaan uitzoeken, samen met jou. Wat houdt dat woord nou eigenlijk in? En waarom is die pasvorm dan zo belangrijk?
Met het woord pasvorm bedoelen we simpelweg, hoe de schoen om de voet heen sluit. De breedte, de lengte, de hoogte en de wijdte, maar ook de sluiting van de schoen speelt hierbij een rol.

Deze factoren zijn belangrijk, omdat dit voet-, knie-, heup- en zelfs rug- en nekklachten kan voorkomen. Je hele lijf staat met elkaar in verbinding. Je kunt het vergelijken met de Nationale Spoorwegen. Als er op een plek een storing is, ligt direct een groot gedeelte stil en hebben veel mensen last van die ene storing. Je lijf gaat dan, net zoals de NS, een compensatie zoeken. Met andere woorden: anders bewegen dan normaal om dat ene knelpunt te ontlasten. Hierdoor ontstaan weer andere klachten en zo kom je terecht in een vicieuze cirkel. Om dit te doorbreken zul je eerst goed moeten kijken waar de storing zit. Onze schoenadviseurs en podologen kunnen je hierbij helpen.

Twee kleine voorbeelden. Als je schoenen te groot of te breed zijn kun je gaan slippen of je sleept je schoenen mee. Hierdoor raken je voeten bijvoorbeeld oververmoeid of zakken ze door, omdat er onvoldoende steun is. Zijn je schoenen te kort of te smal dan kun je behoorlijke voorvoet klachten ontwikkelen, zoals kramp in de bal van je voet of ingegroeide teennagels.

Voordat we de juiste schoenen voor je gaan uitzoeken, maken we bijna altijd een 3D scan van jouw voeten op ons Safesize apparaat. Op die manier starten we altijd met een goede indicatie van de breedte-, lengte- en wijdtemaat van de voeten.

Vervolgens kijken we welk type zool je prettig vindt of welk type zool geadviseerd is, door bijvoorbeeld de podoloog. Heb je bijvoorbeeld liever een stijve zool met een fijne afwikkelbalk of wil je graag een zachte zool met wat meer demping? Welke zool is verstandig voor jou: dat is belangrijk.

Zorg ervoor dat je de juiste pasvorm kiest voor je voeten, zodat de diensregeling normaal verloopt en je minder last hebt van onverwachte storingen.
We helpen je graag! 

terug naar overzicht
Meest complete <br> schoenenwinkel in <br> de regio

Meest complete
schoenenwinkel in
de regio

Dezelfde werkdag <br> met de fiets in <br> Alphen bezorgd

Dezelfde werkdag
met de fiets in
Alphen bezorgd

1,5 uur gratis <br> parkeren

1,5 uur gratis
parkeren

Altijd bereikbaar, <br> ook via WhatsApp

Altijd bereikbaar,
ook via WhatsApp

Meer dan 100 <br> jaar ervaring

Meer dan 100
jaar ervaring